fbpx

Csontpótlás

Fogászati csontpótlás implantáció előtt

Kapcsolat

A csontpótlás olyan szájsebészeti beavatkozás, amikor a meglévő csontállományt csontpótló anyaggal töltik fel, ami idővel beépül. Így már biztonságosan beültethető az implantátum. Számos esetben lehet szükség csontpótlásra, ilyen lehet a hosszú ideig tartó fogatlanság, a fogak körüli gyulladás, vagy baleset miatt az állcsont veszít a szélességéből és a csont magasságból.

Ám ahhoz, hogy implantátumot lehessen beültetni, rendelkezni kell elegendő csontállománnyal. Szerencsére ma már van megoldás az ilyen esetek ellátására is, mely által olyan helyekre is lehet fog implantátumot ültetni, ahová korábban nehezen vagy egyáltalán nem lehetett.

Csontpótlásra fogbeültetés előtt vagy során lehet szükség nem elegendő csontállomány esetén, mely biztosítja az implantátum hosszútávú stabilitását. A mai modern csontpótló eljárások és anyagok használatával biztonságos és tartós eredmény érhető el a csontpótlás területén.

Kezelési terv felállítása céljából kiegészítő vizsgálatok szűkségesek. Leggyakoribb diagnosztikai eszköz a CBCT vizsgálat. A felvétel után fogorvosaink meg tudják állapítani, hogy pontosan milyen kezelés szükséges Páciensünknek, amennyiben nem megfelelő a csontállomány implantátum beültetésére, akkor csontpótlást javasolhatnak.

A csontdeffektusok mérete és formája függvényében különböző műtéti technikákat alkalmazunk, melyek során saját csontot és csontpótló anyagokat használunk. A saját csontot blokkban vagy őrlemény formájában, önállóan vagy csontpótló anyagokkal kombinálva használjuk. A leggyakoribb csontpótló műtéti beavatkozás a sinus lift (arcüregemelése).

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot! Szívesen segítünk.

Milyen csontpótló anyagokat használunk?

Mesterséges csontpótló anyag

A mesterséges csontpótló szintetikus, de 100%-ban biztonságos és csontpótló anyag, melynek kiemelt tulajdonságai az egyedi összetételnek köszönhető (60% hidroxil-apatit, 40% beta-trikalcium-foszfát) kontrollált felszívódás és a kiváló kezelhetőség jellemzi. Ez az anyag teljesen biokompatibilis, mivel a fogszövet egyik természetes alkotóeleme a hidroxilapatit. Ezt az anyagot helyezik szájsebészeink a kívánt területre,mely idővel begyógyul, szilárd csontozattá alakul, amibe már biztonságosan ültethető az implantátum.

Természetes csontpótló anyag

Fogászatunk egy bovin (marha) eredetű csontpótló anyagot használ, fizikális-kémiai-biológiai tulajdonságai alapján és speciális hidrofil felülete miatt nagyban hasonlít az emberi csonthoz. Egyszerűen kezelhető, 100% tisztaságú, tökéletesen biztonságos és steril anyag. A hozzáadott alkotóelemeknek köszönhetően az anyag illeszkedik a páciens csontszövetéhez és növekedésnek indul a lyukban, míg végül teljesen kitölti.

Emellett alkalmazzuk ennek a csontpótlónak a hialuronsavas kombinációját is, amely elősegíti a gyorsabb gyógyulást.

Csontátültetés

A harmadik féle csontpótlás merőben különbözik az előző kettőtől. Csonttranszplantáció esetén a páciens saját csontjából távolítunk el egy darabot (pl. az állkapocs egyes területéről) és ezzel egészítjük ki a hiányzó részt csontösszekötő csavarok segítségével.

Konzultáció

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Szívesen segítünk.

Együttműködő partnereink

New Eye Logo

Lézerszemészet

New Skin Logo

Bőrgyógyászat

New Med Logo

Szakrendelések

Partner logos
Partner Logos
New Crown logo

„Fogászat szívvel”

Hívjon minket

Nyitvatartás

H-P: 08:00-16:00

Címünk

Lackner Kristóf u. 27.

Call Now Button