fbpx

Stéges fogsor

New Crown & Implant Center

Kapcsolat
Zahnarzt 4
A foghiány az egyik legsúlyosabb fogászati probléma, funkcionális és esztétikai szempontból is. Fog nélkül az étkezés és a beszéd is nehézkessé válik, nem merünk mosolyogni. Mindez lerontja az önbizalmat és az életminőséget is. Különösen igaz ez az olyan kiterjedt foghiányra, amikor valakinek az alsó vagy felső (esetleg mindkettő) állcsontján hiányzik mindegyik foga. Ennek pótlására sokáig csak a klasszikus, kivehető műfogsor jelentett megoldást, majd később az implantátumok megjelenésével a fix, körhidas pótlás is elérhetővé vált. A kettő között jelent átmenetet a stéges műfogsor, amely egy félig fix fogpótlás.
A stéges műfogsor lényege, hogy 2 vagy 4 implantátumon rögzül. Ezeket kötjük össze az úgynevezett stéggel, ami gyakorlatilag egy vékonyka fémrúd. Ezt becsavarjuk, a csavarokat lezárjuk, és az ínyből kilógó részére kapcsolódik a fogsor, melynek íny felőli oldalán található a stég negatívja. A fémrúd segítségével a fogsor nagyon jól rögzül a szájban, szinte teljesen stabil lesz. A kevésbé költséges eljárást kereső páciensek kivehető fogsorát végeredményben nem a fogsorragasztó és a jószerencse, hanem implantátumok tartják helyben. Így egy stéges fogsor vagy egy felpattintható fogsor nem csak nagyobb kényelmet, de jobb életminőséget is jelent.

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot! Szívesen segítünk.

Előnyei a stéges fogsornak:

New Crown Icon
Nincs szükség többé fogsorragasztó használatára.
New Crown Icon
Beszéd és étkezés közben nem esik ki, nem mozdul el a fogsor.
New Crown Icon

A szájpadlási rész minimálisra redukált, nem okoz hányingert.

New Crown Icon
Könnyű megszokni, egyszerű kezelni és tisztán tartani.
New Crown Icon
Természetes hatású megjelenést kölcsönöz, melyhez könnyed beszéd és hangképzés társul.

Konzultáció

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Szívesen segítünk.

Gyakran ismételt kérdések a stéges fogsorral kapcsolatban

New Crown Icon

Mennyire kényelmetlen vagy fájdalmas a műfogsor viselése?

A stéggel rögzülő fogsor viselése eleinte lehet kényelmetlen, szokatlan, nehéz lehet a beszéd vele. Ezért eleinte mindenképp türelem kell hozzá, hogy megszokjuk az új pótlást. Tanácsos a beszédet gyakorolni hangos olvasással.
A fogsorviselés megszokásának ideje alatt sokszor tapasztalható irritáció vagy érzékenység az ínyen, nyálkahártyán illetve előfordulhat, hogy a nyál mennyisége időszakosan megnő.

New Crown Icon

Mi a műfogsor tisztításának menete, lehet-e fogkő a műfogsoron?

A stéges fogsor viselésekor is fontos a kifogástalan szájhigiénia. Minden reggel és este, egy puha sörtéjű fogkefével meg kell mosni az ínyt, a stéget, a nyelvet és a szájpadlást is. Ez eltávolítja a lepedéket és serkenti a vérkeringést.
E mellett fontos, hogy a fogsor részét is alaposan megtisztítsuk.

New Crown Icon

A műfogsor tisztítása 4 lépésben:

1. Előzzük meg a fogsor leesését, törését: egy tál víz, vagy törölköző felett tisztítsuk a fogsort.

2. Tablettás áztatás előtt kell lesúrolni a fogsort, eltávolítani az ételmaradékot.

3. A pezsgő fogsortisztító tabletta használata segít megelőzni a fogsor ételektől való elszíneződését és frissebb érzést kölcsönöz.

4. A fogkő még a műfogsoron is megjelenik, rendszeres fogorvosi ellenőrzésre tehát – még az alapos, otthoni fogsor ápolás ellenére is-, szükség lesz.

Együttműködő partnereink

New Eye Logo

Lézerszemészet

New Skin Logo

Bőrgyógyászat

New Med Logo

Szakrendelések

Partner logos
Partner Logos
New Crown logo

„Fogászat szívvel”

Hívjon minket

Nyitvatartás

H-P: 08:00-16:00

Címünk

Lackner Kristóf u. 27.

Call Now Button