fbpx

Anesztézia

New Crown & Implant Center

Kapcsolat

Éberszedáció

Aneszteziológusaink egyedülálló módon végeznek intravénás éberszedációt fogászati beavatkozásokhoz, egy az általuk megalkotott speciális zeneszedációs terápiával kombinálva.

Módszerük lényege, hogy az általuk kezelt páciensek félelmét az első pillanattól kezdve maximálisan feloldják, tudatukat a kezelés időtartamára beszűkítik, hogy betegeink egy hosszabb-rövidebb fogászati/szájsebészeti beavatkozás kellemetlenségeit ne érzékeljék.

Eképpen szeretnénk felépíteni azt a bizalmat, melynek köszönhetően pácienseink a félelem okozta hezitáció helyett, szükség esetén, a mihamarabbi fogászati kezelés mellett dönthetnek, növelve a beavatkozás sikerének esélyét, és csökkentve a kezelés kiterjedtségének szükségességét.

Audio Anesztézia

Az Audio Anesztézia az intravénás gyógyszeres kezelés és egy speciális zene egyidejű lejátszásával kombinált szedáció,
fogászati/szájsebészeti beavatkozásokhoz, ún. zeneszedációs, fogászati éberaltatás.

Mint olyan, egy modern, koncepcionális eljárás, mely során altatóorvosunk a félelemmel érkező páciensekkel egyrészt emberséges, bizalmi kapcsolatot épít fel, másrészt félelmeiket teljesen feloldja és a tudatukat a kezelés alatt bódult állapotba hozza.

Így pácienseink a fogászati kezeléssel, implantátum beültetéssel járó kellemetlenséget nem élik meg, annak végeztével csak egy kellemes pihenés élménye marad emlékükben.

Konzultáció

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Szívesen segítünk.

Menete

Az aneszteziológussal való találkozás során az általános állapotfelmérést és részletes tájékoztatást követően altatóorvosunk a pácienssel bizalmi kapcsolatot épít fel, figyelmét a negatív gondolatokról eltereli.

Ezután egy kábelmentes, stúdió minőségű fejhallgatóval egy speciális, nyugtató hatású zenét játszunk le páciensünknek, mely már néhány perc hallgatás után kellemes, relaxált, meditatív állapotot idéz elő. Eközben megtörténik a fájdalommentes vénabiztosítás, mely során orvosunk egy infúziós kanült helyez páciensünk karján vagy kézhátán futó egyik vénájába.

Folyamatos zenelejátszás mellett az altatóorvos megkezdi az ún. intravénás, gyógyszeres szedálást, azaz bódítást egy erre rendszeresített, ún. TCI infúziós pumpa segítségével. Ekkor a beteg tudata alvásközeli, beszűkült állapotba kerül, mely során kellemetlenségek nélkül elvégezhető a helyi érzéstelenítés a szájüregben.

Ezt követően megkezdődik a fogorvosi ill. szájsebészeti beavatkozás. Az altatóorvos mindvégig a beteg mellett van, és folyamatosan irányítja az éberszedáció mélységét. Páciensünk az eljárás alatt végig megtartja saját légzését, garatreflexét, de a szájüregben történő manipuláció nem okoz kellemetlenséget, hányingert. A gyógyszeres kezelés utólagos emlékezetkiesést okoz a kezelés időtartamára vonatkozóan.

A kezelés végeztével altatóorvosunk megszünteti az altatószeradagolást, majd befejezi a zenelejátszást. A páciens tudata ezt követően rövid időn belül kitisztul. További, legfeljebb két óra megfigyelést követően egy kontrollvizsgálat után az infúziós kanül eltávolításra kerül, majd páciensünk felelős felnőtt kísérő társaságában otthonába távozhat.

Felkészülés a szedációra

Felkészülés az ambuláns, fogászati éberszedációra:

New Crown Icon
A kezelést megelőző napon, ha teheti, fogyasszon könnyű ételeket, gondoskodjon bőséges folyadékbevitelről, mozogjon.
New Crown Icon
A kezelés napján vegye be gyógyszereit a megszokott rend szerint.
New Crown Icon
A beavatkozást megelőző 6 órában ne fogyasszon ételt-italt, ne rágózzon és ne dohányozzon.
New Crown Icon
A beavatkozás után legfeljebb 2 órával felnőtt kísérő felügyelete mellett távozhat otthonába. Ezen a napon pihenjen, kerülje a fizikai megterhelést, ne vezessen autót, ne fogyasszon alkoholt, ne írjon alá szerződést/fontos dokumentumot!

Kizáró okok

Pácienskör, akiknek nem nyújthatunk ambuláns, fogászati éberszedációt:

New Crown Icon
Szív- és érrendszeri betegek
New Crown Icon
Alkohol- vagy drogfüggőségben szenvedő páciensek
New Crown Icon
Krónikus és anyagcsere betegségek
New Crown Icon
Kísérő nélkül érkező páciensek
New Crown Icon
Ideggyógyászati betegségek, Parkinson-kór, demencia, epilepszia, sclerosis multiplex, pszichiatriai kórkép

Aneszteziológus

Egy fiatal és modern gondolkozású csapat tagjaként, aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos vagyok. Budapesten a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán diplomáztam, majd szakmámat Németországban tanultam.

2017 óta főorvosként dolgozom Ausztriában.

A páciensekkel történő őszinte és emberséges kommunikáció, bizalmi kapcsolat felépítése nem csak alaptézis számomra, hanem ez hivatásom lényege.

Hivatásom mellett zeneszerző, az Audio Anesztézia megalkotója vagyok, mert azt vallom, hogy az orvostudomány és a zene szerves egészként összekapcsolható.

Dr. Nagy Gergely

Aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos Zeneszerző
Audio Anesztézia megalkotója

Motto: “A zene nem csak szórakozás, hanem maga az egészség, lényünk része”

Dr. Nagy Gergely aneszteziológus

Konzultáció

Foglaljon időpontot konzultációra! Szívesen segítünk.

Együttműködő partnereink

New Eye Logo

Lézerszemészet

New Skin Logo

Bőrgyógyászat

New Med Logo

Szakrendelések

Partner logos
Partner Logos
New Crown logo

„Fogászat szívvel”

Hívjon minket

Nyitvatartás

H-P: 08:00-16:00

Címünk

Lackner Kristóf u. 27.

Call Now Button