fbpx

Szájsebészet

New Crown & Implant Center

Kapcsolat

Gyökércsúcs rezekció

A gyökércsúcs rezekció, azaz gyökércsúcs eltávolítás egy olyan sebészeti eljárás, amellyel újabb esély nyílik a fog megtartására. A beavatkozás során eltávolításra kerül a fog gyökerének egy része, a gyökércsúcs, és a körülötte lévő gyulladt szövetek.

A beavatkozás gyakran egy utolsó esélyt jelent a fog megtartására még akkor is, amikor a gyökérkezelés többszöri próbálkozásra ellenére is sikertelennek bizonyul.

Bár a műtét a többi szájsebészeti műtéthez képest viszonylag kisebb traumával jár, mégis nagyfokú óvatosság és hozzáértés szükséges hozzá.

Lágyrész plasztika

A fogászati lágyrész plasztika olyan beavatkozások összessége, amelyek a szájüreg lágy szöveteivel, mint az íny, ajkak, arcizmok foglalkoznak. A fogászati lágyrész plasztikák célja a szájüregi esztétikai és funkcionális problémák kezelése, valamint a páciens általános szájegészségének javítása.

A lágyrész plasztika néhány fajtája:

New Crown Icon

Gingivoplasztika: Egy olyan eljárás, amely során az ínyt módosítják vagy formálják, hogy kiegyenlített és esztétikus ínyvonalat hozzanak létre. Tehát a lágy szövetek újra formázása korona hosszabbítással vagy ínyrecesszió, íny visszahúzódás sebészi kezelése.

New Crown Icon

Gingivectomia (Ínyredukció): Ebben az esetben az ínyt távolítják el a fogak körül, amely lehetővé teszi a fogak nagyobb részének láthatóvá válását. Ez hasznos lehet, azoknak a pácienseknek, akik ínymosollyal (gummy smile) rendelkeznek, azaz az íny elfedi a fogakat és így aránytalanul kicsinek tűnnek azok.

New Crown Icon

Lágyrész pótlás: Általában fogászati implantátum beültetésekhez kapcsolódva, azt megelőzve történik, főleg régebben eltávolított fogak helyén a lágyrész viszonyok optimalizálása céljából. A fogászati implantátumok körüli stabil, tartósan gyulladásmentes környezet feltétele (akárcsak a fogaknál) a megfelelő mennyiségű, és minőségű feszes íny.

Piezotome Cube

A Piezotome Cube egy speciális orvostechnikai eszköz, amelyet leggyakrabban szájsebészeti beavatkozásokhoz használnak. Ez a készülék az ultrahangos technológiát alkalmazza, mellyel lehetséges a csontvágása és a csontrezekciója. Ezzel az eljárással az orvosok pontosabban és kevésbé invazívan tudják elvégezni a beavatkozást.

A Piezotome Cube készüléket gyakran alkalmazzák fogászati implantátum beültetése, bölcsességfog eltávolítása vagy más szájsebészeti eljárások során. A készülék által nyújtott előnyök a páciens kényelmét és gyógyulását célozzák, miközben az orvosok hatékonyan és biztonságosan végezhetik el a beavatkozásokat.

A készüléknek számos előnye van a hagyományos műtéti technikákhoz:

New Crown Icon

Magas pontosság: Az ultrahangos technológia lehetővé teszi az orvosok számára, hogy nagyobb pontossággal dolgozzanak a csontvágás és csontrezekció során, minimalizálva a környező szövetek károsodásának kockázatát.

New Crown Icon

Kevésbé invazív: A Piezotome Cube eljárásai általában kevésbé invazívak, ez által kisebb metszésekre és kisebb sebgyógyulási időre lehet számítani a pácienseknél.

New Crown Icon
Kisebb vérzés: Ez az eljárás gyengéden működik a szöveteken, így kevesebb vérzés várható a műtétek során, mely javítja a műtéti látóteret és segíthet minimalizálni a posztoperatív vérzés kockázatát.
New Crown Icon

Jobb gyógyulás: A pontosabb műtéti beavatkozásnak és a kevésbé invazív eljárásnak köszönhetően általában gyorsabb és zökkenőmentesebb gyógyulási folyamatot eredményezhetnek a páciensek számára.

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot! Szívesen segítünk.

Konzultáció

Foglaljon időpontot konzultációra! Szívesen segítünk.

Fogeltávolítás

fogeltávolítás

A fogeltávolítás, az a fogászati illetve szájsebészeti művelet, mely során a fogat vagy fogakat, különböző indokok miatt, eltávolítják a szájüregből.

Leggyakrabban:

New Crown Icon
gyulladást okozó előrehaladott szuvasodás
New Crown Icon
instabilitás, fogágybetegség által károsodott fogágy,
New Crown Icon
impaktált- az állcsontból előtörni nem képes- fog,
New Crown Icon
gyökércsúcs körüli gyulladás vagy cisztás megbetegedés
New Crown Icon
fogszabályozást zavaró fogak
mind indokolhatják az érintett fog eltávolítását. A foghúzást helyi érzéstelenítés alatt, komplikáltabb szájsebészeti fogeltávolítást pedig bizonyos esetekben, altatásban is végeznek.

Bölcsességfog eltávolítás

A bölcsességfogak a harmadik nagyőrlő fogak. A kevéssé szerencséseknél a kifejlődött és növekedésnek indult fogak akár nagyon komoly panaszokat is okozhatnak.

Mint a legtöbb fogászati probléma esetében, a bölcsességfog problémájánál is a megelőzés a legjobb stratégia. A bölcsességfog eltávolítása akkor ideális, amikor az még nem okoz tüneteket és nincs gyulladt állapotban. Ezzel az előrelátó magtartással nagyon sok fájdalomtól és kellemetlenségtől mentheti meg magát.

Amikor azonban Ön bármilyen panaszt észlel a bölcsességfoggal kapcsolatban, akkor mindenképpen javasolt a lehető legrövidebb időn belül készíttetni egy panorámaröntgen – vagy 3D CT felvételt, amelyből pontosan beazonosítható a fog pozíciója és az, hogy a növekedés mely stádiumában van.

Ennek segítségével a bölcsességfog eltávolítás egy felkészült szájsebész számára már egy jól tervezhető folyamat lesz.

Tünetek, mely a bölcsességfog eltávolítására utalhatnak:

New Crown Icon
arcduzzanat
New Crown Icon

szájszag

New Crown Icon

szájzár

New Crown Icon
gyulladt, pirosas íny a fog körül
wisdom tooth illustration

Konzultáció

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Szívesen segítünk.

Együttműködő partnereink

New Eye Logo

Lézerszemészet

New Skin Logo

Bőrgyógyászat

New Med Logo

Szakrendelések

Partner logos
Partner Logos
New Crown logo

„Fogászat szívvel”

Hívjon minket

Nyitvatartás

H-P: 08:00-16:00

Címünk

Lackner Kristóf u. 27.

Call Now Button