fbpx

Gyökércsúcs rezekció

Fogászati gyökércsúcs eltávolítás

Kapcsolat
Amikor a fogkorona nagymértékben meggyengült vagy elkopott, felülete pedig nem képes megfelelő tartást biztosítani a fogpótlás számára, gyökércsapos műcsonk készítésére lehet szükség. Súlyos mértékű foganyagvesztésre például nagy kiterjedésű fogtörésnél kerülhet sor, amikor a fogat már nem lehet koronával vagy betét segítségével helyreállítani. A gyökércsapos műcsonk alapfeltétele, hogy az érintett fog megfelelően gyökérkezelt legyen.

A gyökércsap esetében a gyökértömés egy része eltávolításra kerül majd után a gyökércsatornát olyan formájúra alakítjuk, hogy az előre elkészített csapokat pontos illesztéssel, ragasztócement segítségével a csatornába rögzíthessük. A csap szájüregbe nyúló része jó lehetőséget ad kompozit töméssel történő felépítésre, melynek segítségével a fog koronai része pótolható.

A csapos fogak élettartama a gyökér állapotától függ. Erősen szuvas gyökerek esetén, azok tisztítása során a gyökér fala elvékonyodhat és a rágó terhelés hatására a gyökér eltörhet. Ekkor a gyökeret már el kell távolítani.

Miért van szükség gyökércsapra?

Gyökércsapra akkor van szükség ha a fog nagymértékben szuvas vagy a fog koronai része letörik/eltörik, és a fog önmagában nem elegendő egy pótlás elkészítésére.

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot! Szívesen segítünk.

Milyen anyagból készül a gyökércsap?

A rendelőben előregyártott üvegszálas csapokat használunk, amelyek rugalmasak és egy ülés során behelyezhetőek, valamint esztétikus végeredmény nyújtanak.

Mennyire tartós egy csapos fogpótlás?

A csapos fog élettartama a természetes foggyökér állapotától függ, amelybe a fogat rögzítik. Az elhalt foggyökér jó szájhigiéniával hosszú ideig megőrizhető, de a természetes öregedési folyamat és a rágási stressz hosszú távon tönkreteszi. A felépítmény a szerkezetéből adódóan érzékenyebb a túlzott vagy egyoldalú igénybevételre. Rendszeres kontroll és fogkőeltávolítás mellett az élettartam öt-tíz év vagy még hosszabb is lehet.

Konzultáció

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Szívesen segítünk.

Együttműködő partnereink

New Eye Logo

Lézerszemészet

New Skin Logo

Bőrgyógyászat

New Med Logo

Szakrendelések

Partner logos
Partner Logos
New Crown logo

„Fogászat szívvel”

Hívjon minket

Nyitvatartás

H-P: 08:00-16:00

Címünk

Lackner Kristóf u. 27.

Call Now Button