fbpx

Láthatatlan
fogszabályozás

New Crown & Implant Center

Kapcsolat

Láthatatlan fogszabályozás

láthatatlan fogszabályozás

Fémhuzalok? Fájdalom? Problémás étkezés? Nem túl esztétikus látvány? Feszélyezett mosoly? Az évekig tartó szenvedés?

Szerencsére ma már a fogszabályozás nem rémálom. A legmodernebb eszközök szinte- vagy teljesen láthatatlan és fájdalommentes kezelést tesznek lehetővé.

A láthatatlan, sínes fogszabályozás bizonyos esetekben tökéletesen helyettesíti a hagyományos rendszereket, mégsem alkalmazható minden esetben, mivel a sínes fogszabályozók egyedi lenyomatvétel alapján készülnek és céljuk, hogy minél szorosabban feszüljenek a fogakra.

Általában inkább felnőtteknek vagy idősebb tinédzsereknek javasolható.

Általában enyhe, vagy közepesen torlódott fogazat, esetleg nagyobb hézagok korrigálásakor alkalmazható a sínes fogszabályozó rendszer, azonban komolyabb torlódás vagy harapási problémák (keresztharapás, mélyharapás stb.) esetében komplexebb kezelésre lehet szükség.

Miután fogorvosunk elkészítette a kezelési tervet, lenyomatvétel után elkészíti az első sínt, ami bár szorosan illeszkedik a fogakra, étkezéskor vagy fogmosáskor mi magunk levehetjük, majd visszatehetjük.

Néhány hét elteltével az adott sín elérte a kívánt hatást, jöhet a következő, amivel ismét igazítunk kicsit a fogazatunkon. A síncserélés folyamata addig tart, amíg el nem érjük a kívánt hatást.

A sínes rendszerek egyik legnagyobb előnye a mobilitás, hiszen amikor reggel és este szeretnénk fogat mosni és fogselymezni lehetőségünk van saját kezűleg eltávolítania készüléket, majd szájápolást követően visszahelyezni.

A szájápolást kiválóan biztosítja, hogy fogaink tökéletesen egészségesek maradjanak a fogszabályozás ideje alatt is.

A rendezett fogazat a megjelenésünk esszenciális része, arcunk, mosolyunk záloga.

Napjainkban a láthatatlan fogszabályozó technológiák egyre inkább teret hódítanak az egész világon, mivel az igény egyre nagyobb a mások által nem észrevehető fogszabályozó készülékekre.

Egyre népszerűbb a felnőttek körében is a fogszabályozás, de ezzel egy időben az az igény is, hogy mindez környezetük számára ne legyen észrevehető és lehetőleg minél kevesebb kellemetlenséget okozzon a mindennapokban. Mi erre a kihívásra a láthatatlan sínes fogszabályozással egy tökéletes választ adunk pácienseinknek.

Az aligner típusú készülékek mára már szinte mindent tudnak, mint amit egy rögzített készülék, viszont mellettük több pozitív tulajdonság is szól. Viselésük sokkal kevesebb kellemetlenséggel és diszkomforttal jár, kevesebb beszédprobléma, nincsen állandó nyelv- és szájnyálkahártya irritáció valamint a megfelelő szájhigiénia is jóval egyszerűbben fenntartó.

A láthatatlan sínes készülékek könnyen eltávolíthatóak, és egyszerűen tisztíthatóak, ezáltal a páciensnek nem kell fogmosási szokásain változtatnia, és bármilyen ételt vagy italt is nyugodtan fogyaszthat a kezelés ideje alatt.

Rendelőnkben a fogszabályozás minden esetben egy személyes konzultációval kezdődik, melynek során egy speciális intraorális scanner segítségével háromdimenziós kép formájában lemintázzuk pácienseink alsó és felső fogsorát és a lehető legjobban megpróbáljuk megismerni pácienseink igényeit.

Az állapotfelmérés és a konzultációs beszélgetés alapján elkészítjük a kezelési tervet. A kezelési lépéseket és az elérni kívánt eredményt számítógépes program segítségével tervezzük meg, így a digitális 3D kezelési tervben láthatóvá válik az elérni kívánt végeredmény. A digitális terveket pácienseink motivációként meg is kapják tőlünk és bármikor hozzáférhető lesz számukra.

A készülék minimális hordási ideje naponta 20-22 óra, ami szükséges ahhoz, hogy a kezelési tervben meghatározott idő alatt elérhessük a kívánt végeredményt.

A sínek anyaga egy speciális biokompatibilis, többrétegű műanyag, ami biztosítja a fogak lehető leghatékonyabb, mégis kíméletes mozgatását, fenntartva a sejtek működésének egyensúlyát.

Az utóbbi években több láthatatlan sínes fogszabályozó rendszer is feltűnt az európai piacon, rendelőnk számára fontos volt azonban, hogy olyan rendszerrel dolgozzunk, ami megbízható, modern, innovatív és ezért esett a választásunk a prémium kategóriás svájci ClearCorrect rendszerre, mely a Straumann Group tagja.

Konzultáció

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Szívesen segítünk.

Együttműködő partnereink

New Eye Logo

Lézerszemészet

New Skin Logo

Bőrgyógyászat

New Med Logo

Szakrendelések

Partner logos
Partner Logos
New Crown logo

„Fogászat szívvel”

Hívjon minket

Nyitvatartás

H-P: 08:00-16:00

Címünk

Lackner Kristóf u. 27.

Call Now Button